KREATĪNA PRODUKTI

Kreatīns Origin Creatine Monohydrate
4000
13.0 EUR
Kods: 4000Kategorija: KREATĪNA PRODUKTIPieejamās garšas*: Greipfrūtu, Tropu augļu, Apelsīnu, Arbūzu - zemeņuRažotājs: REGNUM MILK

Kreatīns – tā ir viela, kas sintezējas no trim aminoskābēm - glicīna, arginīna un metionīna. Šīs aminoskābes atrodas dzīvnieku un cilvēku muskuļos, un tām ir noteicošā loma, ražojot enerģiju un nodrošinot muskuļu saraušanos. Kreatīnu galvenokārt var uzņemt, ja uzturā lieto gaļu, zivis un citus dzīvnieku valsts produktus, bet augu valsts izcelsmes uzturā ir ļoti neliels daudzums kreatīna. Ikdienā ar uzturu mēs uzņemam aptuveni vienu gramu kreatīna.
Galvenā kreatīna vērtība saistīta ar sportošanai patērētā spēka īslaicīgu palielināšanos, proti, kreatīna iedarbība izpaužas gadījumā, ja notiek ļoti intensīva un īslaicīga muskuļu saraušanās, ko pavada īsas atpūtas pauzes. Šādas situācijas raksturīgas spēka sporta veidos, smagatlētikā, īso distanču skrējienos un velosipēdistu sprintā. Kreatīns ir slāpekli saturošā karbonskābe, kas atrodama mugurkaulnieku muskuļos un nodrošina enerģijas metabolismu. Kreatīna saturs dzīvnieku gaļā tiek uzskatīts par kvalitātes rādītāju - laba gaļa satur vismaz 1,5% kreatīna.

Kreatīns ir viens no enerģijas uzglabāšanas starpniekiem un tas piedalās adenozīntrifosfāta (ATF) sintēzē. ATF ir vienīgais savienojums, kas kalpo par enerģijas avotu skeleta muskulatūras saraušanās nodrošināšanai. Kreatīns ir noderīgs sporta veidiem, kuros nepieciešamas īslaicīgas intensīvas muskuļu saraušanās, piemēram, lēcieni, paātrinājumi vai izrāvieni pirms finiša. Tas noder arī spēka sporta veidiem (smagatlētika), vieglatlētikai, divcīņai, tenisam un sprinta skrējējiem. Kreatīns ir nozīmīgs arī komandu sporta veidiem (basketbols, futbols, hokejs), kam arī raksturīga īslaicīga un intensīva muskuļu saraušanās, ko pavada īsi atpūtas brīži vai atjaunošanās periodi.

Kreatīna uzņemšanas efektivitāte:

1. Paaugstināta muskuļu spēks. Veicot fiziskus vingrinājumus, kreatīns ir galvenā ķermeņa izvēle ātras enerģijas iegūšanai. Tas ļauj jums ietaupīt gan ATP, gan glikogēnu, apkopojot spēka pieaugumu un darba skalas pieaugumu.

2. Palielināts muskuļu apjoms. Papildus efekts kreatīna monohidrāta lietošanas laikā  ir šķidruma uzkrāšanās organismā, kas visspilgtāk atspoguļo pieaugumu muskuļu apjomu. Parasti ķermeņa masas pieaugums par 3-5 kg ​​redzams pēc divām nedēļām pēc kreatīna uzņemšanas.

3. Paātrināta muskuļu augšanas ātruma palielināšanās. Zīmējot ūdeni muskuļu šūnās, kreatīns uzlabo sarkoplazmas kvalitāti - uzturvielu barotni ap muskuļu šķiedrām. Tā rezultātā zemāks glikogēna patēriņš un celtniecības elementu klātbūtne ļauj muskuļiem atgūties un strauji augt.

4. Palielināts testosterona līmenis. Daži zinātniski pētījumi liecina, ka regulāra kreatīna monohidrāta lietošana var palielināt testosterona līmeni vīriešiem. Viens pētījums parādīja, ka šī līmeņa paaugstināšanās būtiski palielinājās par 22% pirmajās 10 nedēļās.

Sastāvs: Kreatīna monohidrāts, skābuma regulators: citronskābe, aromāts, saldinātājs: sukraloze.

Iepakojumā 500g.

Kreatīna monohidrātu var lietot divējādi:

  1. pirmkārt, klasiskā ķēde - pirmās 6-8 dienas kreatīns jālieto 5 g 4 reizes dienā. Noteikti kreatīna papildus jāpievieno strauji uzņemot ogļhidrātus saldo sulu formā (ideāli vīnogu), vai arī kopā ar geineri. Pēc 6-8 dienām ņem 5 gramus kreatīna 2 reizes dienā. Optimālais kreatīna uzņemšanas laiks ir 4-6 nedēļas, tad jums vajadzētu pārtraukt lietošanu uz vienu mēnesi. Šajā gadījumā noteikti jādzer vismaz 2 litri ūdens dienā, jo kreatīna monohidrāta īpašais īpašums ir ūdens aizture muskuļu audos.
  2. Otrā ķēde - daudzums ir 5-10 g dienā, dienās, kad ir treniņš, kreatīnu vislabāk lietots  40 min pirms treniņa un tūlīt pēc treniņa, samaisot to ar saldu sulu vai geineru. Atpūtas dienās lieto kreatīnu no rīta tukšā dūšā 5 g, un visas dienas laikā kopā ar saldo sulu. Saskaņā ar šo shēmu, kreatīns jāuzņem 8 nedēļu laikā, pēc tam veiciet pārtraukumu uz mēnesi.

Uzturvērtība

     100 g   

    5 g   

Kreatīna monohidrāts

    94g

    4,7g